查看: 59773|回復: 75
打印 上一主題 下一主題
收起左側

[新鮮試玩] 【本人特別推介】[重測]香港《龍Online》

請大家幫本貼做個評分
方便本人晚點的測評做到只好^^:
評分:
/100
評語:

--------------------------這是分隔線--------------------------

遊戲名稱:《龍Online》
測試會員名稱: (樂古會員名稱)[HK]賢先生
官方網頁:http://loong.gameone.com/index.php
遊戲類型: (如3D MMORPG, MMOFPS等等,如有新的類型請把全名列出)3D MMO
遊戲狀態: 封測/公測/正式營運中 (壓測及內測不能作準,因此不可以帖壓測遊戲.....)內測
星評 (5星為滿分)

◎畫面:★★★★★ (遊戲介面 畫質 動作流暢度 角色造型 背景 物品造型等等)
  評分原因:畫面方面十分細緻
         E.G 人係水面到跑 水係會動
              水上面有倒映等
              但中文字方面真的要轉一下字體
               特別係login介面到 因為真係...好咩咩咁
             樹葉戈到真係要真小小 岩岩跑下跑下 樹葉放大左 有小小唔係咁真

◎內容:★★★★☆ (任務、系統、主線故事、職業、技能等等)
  評分原因:任務方面 真係較為無咩新意
            一樣係找什麼什麼NPC談話
            打N只怪咁 因此扣左一星
             個Game沒估錯是無職業既 只有分弓法等 較小機會出現唔平行既問題
           但係 如果個Game唔出d small game
          真係會小小悶   

◎操作:★★★★☆ (固定鍵 快捷鍵 自動導航 按鍵流暢度等等)
  評分原因:操作方面 一樣係禁1/2/3/4..... 無咩新意(so sad.)
                加上server唔係咁好
                禁制反應真係...等左好耐先有反應(orz
                 因此 如果流暢方面做得好 一定要做好server
               CCB已經冇咩人玩 一樣咁 諗唔到CB/OB會點...

◎整體:★★★★☆
  評分原因:個Game係一種好高級既Game
                加上係國產既 做到咁已經好好
                但係玩法真係冇咩新意
               任務較悶 耐玩性大減...
              希望Gameone係e 一方面可以同大陸反映下啦^^

遊戲配置   
基本配置

CPU:Pentium4 2.0G 或AMD同等性能芯片

內存: 512M

顯卡:GeForce 5200或Radeon9550

顯存: 128M

推薦配置

CPU:Pentium雙核E2140或AMD同等性能芯片

內存: 2G

顯卡:NVidia7600GT或ATI X1600XT

顯存: 256M

以上文字引用自http://loong.gameone.com/newbie_eq.php

對此遊戲的感想/經驗:
個Game係咩方面一樣做得好好
但係係Ser方面係做咩只唔好
因為岩岩玩戈時 經常性cut線、禁制等左1/2分鐘先有反應
加油吧!
教學:
新手任務全攻略By JSN
香港龍online賢先生簡單攻略

遊戲截圖: (必需最少有大圖 4 張,而且必需是測試員親自於遊戲內截圖)

本帖子中包含更多資源

您需要 登錄 才可以下載或查看,沒有帳號?註冊

x

評分

參與人數 1樂點 +60 收起 理由
JSN + 60 內容精彩

查看全部評分

回復

玩過陸版 個登入歌吸引到我:lol
但系點解登入介面個【龍】字系紅色既?藍色靚好多
回復 支持 反對

唔該大家幫我評下分-,-
下一個測評真係要做好小小-,-
同埋單單接5個任- -
已經跑左我10-15分鐘
回復 支持 反對

我比音律(伏hei氏)吸引左!!
CCB有無開放?
回復 支持 反對

D攻擊數字好唔吸引=_=但我好期待E隻GAME
回復 支持 反對

我比音律(伏hei氏)吸引左!!
CCB有無開放?
幪面俠 發表於 9-2-2010 19:52

只有在HKOGS2009申請/大型媒體測試人員先有=_=
但係CCB真係好小人
回復 支持 反對

意見:
還是達不到我要求
只是單純說出網遊的優或缺
沒有在同類型遊戲中作出比較,還是失望。
遊戲圖片不用放這麼多,希望放出一些精華圖片較好。

為什麼無新意也可以有這麼高分
希望列點也要有解釋,希望多點用書面語寫網評,
希望你當這是一份工作,儘管是沒有人工的工作,
但也希望繼續努力,期待下一次評測。
希望不是讓我繼續失望下去,我是肯定我有比了不少意見給你。
不過還是有很多改善地方。
回復 支持 反對

意見:
還是達不到我要求
遊戲圖片不用 ...
小雲 發表於 9-2-2010 22:19
6 請不要發表遊戲與遊戲之間的比較帖
- 扣分方法:扣 5 樂點 及 刪帖
(轉自www.nakuz,com)
是否先要del- -?
回復 支持 反對

圖片也太多了吧 =    =
回復 支持 反對

意見:
還是達不到我要求
遊戲圖片不用 ...
小雲 發表於 9-2-2010 22:19

係咩......我覺得龍online比其他同類型有特色好多好多好多好多好多~_~
佢係made in china=支持祖國~_~畫質比其他靚~系統又比其他方便= =
畫質5星我好支持-.-佢內容~主線架構都好完整(2星)~賢生話隻game好平衡(1星)~夠晒中國(2分)~
咁咪4星囉(其實系統小得制= =俾我就3星,但係賢生選用扣星制度=.=星評高應該好正常=3=)
操作雖然冇新意~但嬴在簡單= =已經可以有5星= =整體是平均分嗎?平均應該有4星呀...
回復 支持 反對